kismamaruha kollekcióKOLLEKCIÓ:

kismamaruha kollekcióHírlevél feliratkozás

  A cég adatkezelési tájékoztatóját elolvastam és elfogadom.
* kötelező mező

Adatkezelési tájékoztató

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Az Ön személyes adatainak védelme a MoNa Brands Hungary Kft. számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk. kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez, vagy üzletmenetünkhöz elengedhetetlenül szükséges. Munkatársaink, partnereink és partnereink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakban részletezett Adatvédelmi Tájékoztatót.

 

Adatkezelő megnevezése: MoNa Brands Hungary Kft.

Adatkezelő székhelye: 2161 Csomád, Zahora u. 18.

Adatkezelő e-elérhetősége: info@monamama.hu

ADAT NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: NAIH-137262/2018

Adatkezelő képviselője: Mónus Attila

Adatvédelmi felelős: Mónus-Nagy Katalin

Jelen adatkezelési tájékoztató időbeli hatálya 2018. május 1-től visszavonásig tart.

 

Mint a www.monamama.hu (továbbiakban: honlap) üzemeltetője, az MoNa Brands Hungary Kft. tájékoztatja látogatóit, hogy jelen honlappal kapcsolatosan csak a jelen adatvédelmi tájékoztatóba foglaltak alapján kezel személyes adatokat.

E tájékoztató a MoNa Brands Hungary Kft. Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzata alapján készült, tárgyi hatálya kiterjed a MoNa Brands Hungary Kft. által a honlap üzemeltetése során megvalósított minden olyan folyamatra, amely során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 3. § 2. pontjában meghatározott személyes adat kezelése megvalósul. Amennyiben szeretné cégünk teljes Adatvédelmi Szabályzatát megismerni, átolvasni kérjük jelezze nekünk az info@monamama.hu email címen. 

A jelen tájékoztató fogalmai megegyeznek az Infotv. 3. §-ában meghatározott értelmező fogalommagyarázatokkal.

 

A MoNa Brands Hungary Kft. kijelenti, hogy személyes adatot csak jog gyakorlása, kötelezettség teljesítése illetve üzletmenet gyakorlása érdekében kezel. A kezelt személyes adatokat magáncélra nem használja fel, az adatkezelés mindenkor megfelel a célhoz kötöttség alapelvének –amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok kezelése egyébként jogellenes, az adatok törlésre kerülnek.

A MoNa Brands Hungary Kft. személyes adatot csak az érintett előzetes hozzájárulása vagy törvényi előírás alapján kezel.

Jelen tájékoztató célja, hogy a MoNa Brands Hungary Kft. az adat felvétele előtt minden esetben közölje az érintettel az adatkezelés célját, valamint az adatkezelés jogalapját és az adatkezelésre vonatkozó minden fontos információt.

A MoNa Brands Hungary Kft. szervezeti egységeinél adatkezelést végző alkalmazottak kötelesek a megismert személyes adatokat üzleti titokként megőrizni. Ennek céljából a személyes adatokat kezelő és azokhoz hozzáférési lehetőséggel rendelkező munkatársaink Titoktartási nyilatkozatot tettek.

A MoNa Brands Hungary Kft. mindenkori ügyvezető igazgatója a MoNa Brands Hungary Kft. sajátosságainak figyelembe vételével határozza meg az adatvédelem szervezetét, az adatvédelemre valamint az azzal összefüggő tevékenységre vonatkozó feladat- és hatásköröket, és jelöli ki az adatkezelés felügyeletét ellátó személyt.

A MoNa Brands Hungary Kft. munkatársai munkájuk során gondoskodnak arról, hogy jogosulatlan személyek ne tekinthessenek be személyes adatokba. A személyes adatok tárolása, elhelyezése úgy került kialakításra, hogy az jogosulatlan személy részére nem hozzáférhető, megismerhető, megváltoztatható, megsemmisíthető.

 

Weboldalunk használatával kapcsolatosan felmerülő Adatkezelések

 

Webáruházunkban történő vásárlások/ Regisztráció során felmerülő Adatszolgáltatások

Vásárlása szerződéskötésnek minősül, törvényi kötelezettségünk a számla kiállítása, melyhez a regisztráció során bekérjük a szükséges adatokat. A számlákat és a megrendelésinek másolati példányát a Számviteli törvény szerint 10 évig őrizzük.

Az adatkérés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Érintettek köre: webáruházunkon keresztüli vásárlóink

Az adatgyűjtés célja: a webáruházon keresztüli vásárlás lebonyolítása

A regisztráció során elkérjük a szállítási adatokat, melyeket a megrendelés kiszállítása végett futárszolgálatunknak valamint könyviteli célokból könyvelő irodánknak továbbítunk.

Regisztráció során megadott adatokat tárhely szolgáltatónknál, webmotorunkon keresztül őrizzük:

Magyar Hosting Kft.

1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.

Adószám: 23495919-2-41

EU-s közösségi adószám: HU23495919

Cégjegyzékszám: 01-09-968314

 

A MoNa Brands Hungary Kft. csomagküldés során a megrendelő által megadott adatokat a csomagküldéssel megbízott futárszolgáltatónak – a csomagok kézbesítése céljából átadja.

 A futárszolgáltató neve, elérhetősége:

GLS General Logistics Systems Hungary Kft.

2351 Alsónémedi

Adószám: 12369410-2-44

A GLS-nek szolgáltatott adatok, a cég Adatvédelmi nyilatkozata alapján kerülnek felhasználásra, tárolásra, megőrzésre.

további információ itt

https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat

 

A Számviteli és az Adózás rendjéről szóló törvényekben foglalt kötelezettségeink folytán, a vásárlások kapcsán készült Megrendeléseket valamint Számla másolatokat könyvelő irodánknak továbbítjuk.

Könyvelő Irodánk:

GL-2000 Bt

Székhely: 2112 Veresegyház

Huba u. 1.

Az adatokat papír és elektronikus formában is őrizzük.

 

Hírlevél regisztráció során felmerülő Adatkezelés:

Cégünk lehetőséget biztosít érdeklődőinknek, hogy bizonyos rendszerességgel hírleveleinken keresztül kapjanak értesítést újdonságainkról, akcióinkról. A hírlevelek kézbesítéséhez regisztráció szükséges, melyhez kizárólag nevet és email címet kérünk.

Az adatkérés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Érintettek köre: hírlevélre regisztráltak

Az adatgyűjtés célja: hírlevél kiküldése

 

Hírlevél küldő rendszerünk: MailChimp

MailChimp Privacy Policy:

https://mailchimp.com/legal/privacy/?_ga=2.237332357.400054972.1524495034-1012401284.1498572663

Az adatokat határozatlan ideig őrizzük, kérés esetén azonban a hírlevél adatbázisból azonnal törlésre kerülnek a nevek.

 

Cookiek és Remarketing Használata, Social Media Platformok

A MoNa Brands Hungary Kft. honlapjához bárki kiléte felfedése és személyes adatai megadása nélkül hozzáférhet, a honlapon és az ahhoz kapcsolt oldalakon szabadon és korlátozás nélkül szerezhet információkat. Nem személyhez kötött információkat azonban korlátlanul és automatikusan gyűjt a weblap a látogatókról. Ezekből az adatokból személyes adat azonban nem nyerhető, így az Infotv. hatálya alá tartozó adatkezelést nem valósul meg.

A MoNa Brands Hungary Kft. a honlapon a Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használja. A Google Analytics „sütiket” (cookies), a honlaplátogató számítógépén elhelyezett szövegfájlokat használ, amelyek célja, hogy segítse a weboldal használatának elemzését. A sütik által generált, a honlap használatára vonatkozó információkat (a honlaplátogató IP-címét) a Google amerikai egyesült államokbeli szervereire továbbítja, és ott tárolja.

A Google nem kapcsolja össze a sütik által generált információkat más adatokkal – éppen ezért a hatályos adatvédelmi szabályozás alapján nem valósítja meg személyes adatok kezelését. A honlaplátogató böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával visszautasíthatja a sütik használatát. A jelen weboldal használatával a honlaplátogató hozzájárul adatainak feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és célokra.

A Google a fenti információkat a honlap az Ön által történő használatának értékelésére, elemzésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről szóló riportok összeállítására, valamint a honlapon végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja.

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan kezelje a Google Analytics felhasználói adatait, kérjük, olvassa el a Google adatvédelmi irányelvei: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

Tiltakozás az adatgyűjtéshez, a Cookie-k használatának elutasítása
Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, akkor Önnek személyesen kell törölnie vagy blokkolnia számítógépén a cookie-kat. Ha elutasítja a cookie-k használatát, akkor továbbra is képes lesz ellátogatni webhelyeinkre, de a funkciók némelyike nem működik majd megfelelően. A cookie-k törlésével vagy elutasításával, illetve a cookie-kkal kapcsolatos további általános információért a www.allaboutcookies.org oldalt is felkeresheti. 

Facebook, Instagram
A MONAMAMA.hu weboldalon social network (Facebook Instagram) plugin-okat használunk. Ezek a pluginok - amennyiben oldalunkra úgy látogat el, hogy közben be van jelentkezve Facebook vagy Instagram fiókjába - felismerik Önt, és összekötik látogatását a felhasználói fiókjával. A Facebook/Instagram megkapja az Ön által használt információkat, mivel Ön az IP-címéröl meglátogatta webhelyünket. 

A MoNa Brands Hungary Kft. azonban ezek esetekben semmilyen személyes adathoz nem fér hozzá, így erre vonatkozóan az adatkezelési kötelezettségünk nincs.

További információt a Facebook és az Instagram adatvédelmi irányelveiről itt olvashat: 

https://de-de.facebook.com/policy.php 

https://instagram.com/about/legal/privacy/

 

Pénzvisszafizetési Garancia Érvényesítése során felmerülő Adatkezelés

Pénzvisszafizetési garanciánk keretében, illetve amennyiben egy panaszkezelési eljárás pénzvisszafizetést eredményez, ügyfelünknek bankszámlán utaljuk vissza a szóban forgó termék(ek) árát.  A visszautalásról negatív előjelű számlát vagyunk kötelesek kiállítani. A visszautalásokra vonatkozó számlákat, így az azokban szereplő személyes adatokat is a Számviteli törvényben előírt 10 évig őrizzük.

 

Kismama Ruha Bérlés során felmerülő Adatkezelés

A bérlési szerződés megkötéséhez szükséges adatokat kérjük el. A szerződést és a számlát törvényi előírás szerint 10 évig őrizzük meg.

Fenti esetekben az Adattárolás módja: elektronikus és papír alapú.

 

Kapcsolatfelvétel során felmerülő Adatkezelés

A MoNa Brands Hungary Kft. honlapján keresztül a látogatónak lehetősége van a MoNa Brands Hungary Kft.-vel történő kapcsolatfelvételre, a KAPCSOLATI ŰRLAPON keresztül. A kapcsolati űrlapon kezelt adatok köre: név, email cím, tárgy, üzenet szövege. Az adatok elküldésére azonban csak akkor van lehetősége az érintettnek, ha elfogadja a MoNa Brands Hungary Kft. adatkezelési szabályait, ezt egy jelölőnégyzet bejelölésével teheti meg, máskülönben nem tudja megküldeni az üzenetét.

Az adatkezelés jogalapja: az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja szerinti érintetti hozzájárulása. Adattárolás határideje: a kapcsolatfelvételi ügy elintézéséig (a cél megvalósulásáig).

Amennyiben az info@monamama.hu email címen direkt módon kapunk megkereséseket az emailekben szereplő adatokat a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül kapott levelek szerint kezeljük.

 

Jelen adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása [Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja és 6. § (6) bekezdése], miszerint „az érintett kérelmére indult más ügyben az általa megadott személyes adatok tekintetében az érintett hozzájárulását vélelmezni kell”.

 

Nyereményjátékok lebonyolítása során felmerülő Adatkezelés, Általános Játékszabályzatunk

A MoNa Brands Hungary Kft. időszakos nyereményjátékok bonyolítását kezdeményezheti, melyek során előzetesen meghirdetett nyeremények nyerhetőek. A játékban részt vehet valamennyi 18. életévét betöltött, magyar állampolgár, akik a nyereményjáték részvételi folyamatához csatlakoznak és így elfogadják az adott nyereményjáték szabályzatát, valamint jelen Adatkezelési Szabályzatot, Tájékoztatót.

Amennyiben a Játékos a Játékszabályzatot vagy annak bármely rendelkezését nem fogadja el, valamint azzal kapcsolatban kifogást emel, a Játékban nem jogosult részt venni, illetve a Játékból automatikusan kizárásra kerül.

Amennyiben a Játékszabályzat valamely kérdést nem szabályoz, úgy a hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

A nyereményeket a Szervező munkatársaiból álló sorsolási bizottság sorsolja ki a Játék szabályzatában meghatározott sorsolási időpontban.

A játék nyertesei Facebookon meghirdetett nyereményjátékok esetén a kommentben és komment válaszban kapnak értesítést, az értesítéstől számított 5 munkanapon belül fel kell venniük privát Facebook üzenetben a kapcsolatot adategyeztetés, illetve a nyeremény átadási formájának egyeztetése céljából. Üzletben, vagy egyéb kitelepített helyszínen lebonyolított játék esetén, a nyerteseket a Szevező email-en értesíti.

A nyereményt bármely jogosult résztvevő megnyerheti, ugyanakkor nem nyerhetnek az alábbi személyek: a Szervező és Lebonyolító vezető tisztségviselői, munkavállalói, valamint azoknak a hatályos Ptk. szerinti közeli hozzátartozói.

A nyertes nem jogosult a nyeremény átvételére, ha:

· nem múlt el 18 éves;

· ha a Megbízott megkeresésére 5 munkanapon belül nem válaszol;

· ha nem lehet felvenni a nyertessel Facebook komment vagy komment válasz formájában a kapcsolatot;

· ha a nyertes úgy nyilatkozik, hogy a nyereményt nem tudja, vagy nem akarja átvenni.

· egyértelműen bizonyítható, hogy több és/vagy hamis regisztrációval vett részt a Játékban, mellyel jogosulatlan előnyre tett szert;

· egyértelműen bizonyítható, hogy a Játék menetét/eredményét bármilyen módon befolyásolni próbálja;

· jelen Játékszabályzat bármely pontját megsérti.

A nyeremények készpénzre nem válthatóak.

A Szervező a nyereményt a nyertessel egyeztetett módon adja át. A nyertes hozzájárul ahhoz, hogy nevét és fotóját a Szervező a Facebook/Instagram közösségi oldalon közölje, mint a Játék nyertesét.

A kezelt személyes adatok köre: név, email cím Facebook nyeremény játék esetén FB profil név, Nyertes esetén: név, telefonszám, szállítási cím, email cím

A MoNa Brands Hungary Kft, mint Szervező fenntartja a jogot, hogy a játékosoktól a nyertesek beazonosítása és a nyeremények átadása céljából a személyazonosításukhoz szükséges okmányok bemutatását kérje, a nyertes nevét és lakcímét – kizárólag a település név feltüntetésével – a jelen Játékszabályzatban leírtak alapján az a meghatározott részletességgel a Szervező Facebook/Instagramm oldalain közzétegye, mely közzétételhez a Játékos a Játékban való részvétellel feltétel nélkül és kifejezetten hozzájárul.

Az adatfeldolgozó az Adatkezelő I. megbízása a játékosokkal egyeztet, a nyertesektől a személyazonosításhoz szükséges okból okmányaik bemutatását kérheti, továbbá a játék lebonyolításával kapcsolatban eljár beleértve a szervező képviseletében.

 

Az adatkezelés időtartama: A nyertesek összes adatát a játék lejárata után 30 napon belül törlik az adatkezelők, illetve az adatfeldolgozó.

Az adatkezelők az adatkezelési műveleteket úgy tervezik meg és hajtják végre, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infótörvény) és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsák az érintettek magánszférájának védelmét.

 

Az érintettek jogainak érvényesítése

Az a természetes személy, aki a személyes adat alapján közvetlenül vagy közvetve azonosítható, tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését vagy az adatok harmadik fél részére történő továbbítását a MoNa Brands Hungary Kft. feltüntetett elérhetőségein.

A MoNa Brands Hungary Kft. a beérkezett, az érintett személyes adatának kezelésével összefüggő kérelmére az érkezésétől számított legkésőbb 30 – tiltakozási jog gyakorlása esetén 5 – napon belül írásban, közérthető formában választ ad.

A tájékoztatás kiterjed az Infotv. 15. § (1) bekezdésében meghatározott információkra, amennyiben az érintett tájékoztatása törvény alapján nem tagadható meg.

A tájékoztatás fő szabály szerint ingyenes, költségtérítést MoNa Brands Hungary Kft. csak az Infotv. 15. § (5) bekezdésében meghatározott esetben számít fel.

A MoNa Brands Hungary Kft. kérelmet csak az Infotv. 9. § (1) bekezdésében vagy a 19. §-ában meghatározott okokból utasít el, erre csak indoklással, az Infotv. 16. § (2) bekezdésében meghatározott tájékoztatással, írásban kerül sor.

A valóságnak nem megfelelő adatot az adatot kezelő szervezeti egység vezetője – amennyiben a szükséges adatok és az azokat bizonyító közokiratok rendelkezésre állnak – helyesbíti, az Infotv. 17. § (2) bekezdésében meghatározott okok fennállása esetén intézkedik a kezelt személyes adat törlése iránt.

Az érintett személyes adata kezelése elleni tiltakozásának elbírálásának időtartamára – de legfeljebb 5 napra – az adatkezelést az adatkezelést végző szervezeti egység vezetője felfüggeszti, a tiltakozás megalapozottságát megvizsgálja és döntést hoz, amelyről a kérelmezőt az Infotv. 21. § (2) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja.

Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatot kezelő szervezeti egység vezetője az Infotv. 21. § (3) bekezdésében meghatározottak szerint jár el.
A MoNa Brands Hungary Kft. az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt, illetve az általa vagy az általa igénybe vett adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is megtéríti. A MoNa Brands Hungary Kft. mentesül azonban az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Ugyanígy nem téríti meg a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Az érintett a MoNa Brands Hungary Kft. adatkezelési eljárásával kapcsolatos panasszal a NAIH-hoz fordulhat:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

www.naih.hu

Jelen Adavédelmi Tájékoztatóban nem meghatározott kérdésekben az Infotv. szabályai valamint a cég Adatkezelési és Adtavédelmi Szabályzata az irányadó.